Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Perzsa fűfőzelék sült sonkával és tükörtojással

Szerző: taksi
Forrás: külsős recept

  1. hány főre szól a recept: 1 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Klasszikus tavaszi spenótfőzelék recept.

Hozzávalók

  1. 80 dkg spenót
  2. 2-3 gerezd fokhagyma
  3. 4 dl tej
  4. csipetnyi só, bors
  5. 1-2 evőkanál liszt
  6. 4 szelet házi sonka
  7. 4 db házi tojás

Előkészítés: A spenótot megtisztítjuk, vastag levél ereit eltávolítjuk, azután váltott vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A fokhagymákat meghámozzuk.

Az étel elkészítése: A spenótot kevés sós vízben a zúzott fokhagymákkal jól megfőzzük. Tejjel és liszttel behabarjuk. Keverés közben jól felfőzzük. Ha kész, tésztaszűrőn vagy szitán átpasszírozzuk.

Megjegyzés: Ferenc nagymamája szerint: „A spenótot rántással ne készítsük inkább zsíron dinszteljük meg, azután öntsük fel a vízzel és utána habarjuk. A spenótot nem kell előbb megforrázni nyersen készítjük.”

sült sonka és tükörtojás (Ham and eggs) elkészítése: Kevés étolajat hevítünk a serpenyőben, beletesszük a házisonkát, egyik oldalát megsütjük, megfordítjuk, majd beleütjük a tojásokat egyenként. A serpenyőt lefedjük és kb. 2 percig sütjük. Készíthetjük a tojást egészen keményre és lágyra is. A spenótfőzeléket sült sonkával és tükörtojással, házi kenyérrel tálaljuk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.