Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Genovai bazsalikommártás

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A Liguria vidékéről származó igazi és eredeti pesto a pesto alla genovese. Sóval és borssal együtt hét összetevőből áll.

Hozzávalók

  1. 3 maroknyi friss bazsalikomlevél
  2. 10 dkg reszelt parmezán sajt
  3. kb. 2 dl olíva olaj
  4. 2 evőkanál fenyőmag
  5. 6 gerezd fokhagyma
  6. ízlés szerint só, bors

A fenyőmagot néhány csepp olajon megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

A kihűlt magokat, zöldfűszert, reszelt sajtokat, fokhagymát alaposan összeturmixoljuk, sózzuk, majd a turmixot alacsony fokozatra kapcsolava apránként hozzáadjuk az olajat. Sűrű masszát kell kapnunk, igény szerint borssal tovább ízesíthetjük.

Tipp: a fenyőmagot mandulabéllel vagy akár dióval is helyettesíthetjük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.