Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Pikáns francia hagymaleves

Szerző: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 1 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Igazán különleges és pikáns ízű francia hagymalevest készíthetünk könnyedén az alábbi recept alapján.

Hozzávalók

  1. 2 evőkanál konyak
  2. 275 milliliter száraz fehérbor
  3. 700 gramm vékony karikákra vágott hagyma
  4. 2 gerezd áttört fokhagyma
  5. 2 evőkanál olívaolaj
  6. 50 gramm vaj
  7. 1/2 teáskanál cukor
  8. 1,2 liter alaplé
  9. bors

Tegyünk fel egy lábast a tűzre a legnagyobb fokozaton. Olvasszuk fel benne a vajat és az olívaolajat. Ha szépen felolvadt adjuk hozzá a fokhagymát, hagymát, cukrot és főzzük körülbelül 6 percig, amíg a hagyma szélei megbarnulnak. Ekkor vegyük le a lángot minimumra és hagyjuk a hagymát még 30 percig főni. Amikor kész lesz, a lábasban zamatos, barna karamellizált réteg fog kialakulni. Ekkor hozzáönthetjük az alaplét és a bort, majd egy fakanállal alaposan keverjük el, ügyelve a legaljára is, hogy ne égjen oda. Forrástól számítva hagyjuk főni még egy órát (ne fedjük le). Tálalás előtt lehet még ízesíteni egy kis konyakkal. A levest előmelegített tányérba tálaljuk, és készítsünk mellé fokhagymás pirítóst.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.