Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Pissaladiére

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A pissaladiére a dél-francia területen épp olyan jellegzetesség, mint az olaszoknál a pizza, vagy nálunk a pörkölt. Gyors, könnyű, vegetáriánusoknak is.

Hozzávalók

  1. 25 dkg rétesliszt
  2. 1,5 dl víz
  3. kb 1,5 teáskanál só
  4. fekete és zöld bors őrölve
  5. 5 dkg élesztő
  6. csipetnyi kristály cukor
  7. 10 szál mogyoróhagyma (salotta)
  8. 3 dkg vaj
  9. 2 dkg friss kakukkfű
  10. 25-30 szem oliva bogyó
  11. 15 dkg sózott szardella
  12. 2-3 evőkanál olivaolaj

A vizet összekeverjük az élesztővel. A cukrot, sót, borsot hozzákeverem a liszthez. Ekkor teszem hozzá a vizes élesztőt, s homogén tésztává gyúrom. Akkor igazán jó, ha elválik az edény falától. Ha eléri a megfelelő állagot, akkor a tészta alá öntjük az olívaolajat, a tetejét is megkenjünk olívaolajjal, és hagyjuk kelni fél óráig, kellemesen langyos helyen.

30 perc elteltével ismét dagasztjuk kicsit, majd megint fél óráig kelesztjük.

A hagymát nagyon vékony karikákra vágjuk, és a vajon a legalacsonyabb hőfokon karamellizáljuk, úgy 25-30 percn keresztül úgy, hogy az utolsó 10 percben hozzáadjuk a kakukkfű felét, és egy kis sót ízlés szerint.

A sütőt előmelegítjük 180-C fokra.

A második dagasztást követően egy szögletes tepsibe helyezzük az egyenletesre kinyújtott tésztát.

Egyenletesen rákenjük a karamellizált hagymát, elrendezzük rajta rács alakban a szardellákat, és a (félbevágott) olajbogyókat, meghintjük a maradék kakukkfűvel, a sütőbe helyezzük.

Ha kész, vékony szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp: Vegetáriánusok mellőzhetik a szardellát.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.