Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Nagy otthoni pizzasütés

Szerző: Kosztolányi Éva
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Pizzát otthon is készíthetünk, csak egy kis elszántság kell hozzá. Nem túl bonyolult saját kezűleg gyúrni, dagasztani a tésztát. Az elkészítési idő legnagyobb részét a kelesztés teszi ki, de még így is előfordulhat, hogy hamarabb elkészül, mint ahogy a pizzafutár kiér.

Hozzávalók

  1. 500 gramm liszt
  2. 1 csomag élesztő
  3. 1 teáskanál só
  4. 1 teáskanál cukor
  5. 2 evőkanál olaj
  6. 2 dl langyos víz
  7. szószhoz:
  8. 2 evőkanál olaj
  9. 2 fej vöröshagyma
  10. 2 db paradicsom
  11. 1 kis paradicsompüré konzerv
  12. 2-3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  13. ízlés szerint oregánó
  14. ízlés szerint bazsalikom
  15. ízlés szerint só

A feltéthez kb. 25 dkg sajt, ízlés szerint sonka, kukorica, szalámi (amivel szereted) - vegetáriánusok természetesen hús nélkül.

A lisztet egy nagyobb edénybe szórjuk, a közepében kialakítunk egy kis mélyedést az élesztő és a langyos víz részére. Fontos, hogy a víz ne legyen se túl meleg, se túl hideg. Fogj egy bögrét, töltsd bele a vizet és kb. a felét töltsd a kráterbe. Ehhez add az élesztőt és keverd el az egészet, óvatosan adhatod hozzá a többi vizet, folyamatos keverés közben. Add hozzá az olajat, a cukrot és a sót. Ezután kezdd el összegyúrni a tésztát. Ha kevés a víz, adj még hozzá, ha nagyon ragadós, akkor lisztezd be. Ha elkezd összeállni, akkor gyúrd jól át, sima, rugalmas tésztát kell kapnod. Ezután legalább 5 percig ütögesd, dobáld, csapkodd. Végül takard le alufóliával vagy egy konyharuhával és meleg helyen (huzat ne érje!) hagyd pihenni kb. 30 percig.

Közben elkészítheted a szószt. Az összevágott vöröshagymát pirítsd meg kb. 2 evőkanál olajon. Add hozzá az összevágott paradicsomot, és a paradicsompürét. Öntsd fel kb. 2 dl vízzel, és a szórd bele zúzott fokhagymát. Fűszerezd oregánóval, bazsalikommal, sóval. Időnként kevergesd meg, amíg be nem sűrűsödik. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki akkorára, mint a tepsid. Kicsit kend ki az alját egy kevés olajjal. Szépen egyengesd el benne a tésztát, és tedd rá a szószt, majd a feltéteket. A tetejére reszelj sajtot és mehet is a sütőbe kb. 15-20 percre.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.