Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Pörkölt napraforgómag - Oroszlán étel

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A napraforgómag, közismertebb nevén szotyi, kitűnő előétel egy Oroszlán-szülöttnek. Szerény véleményem szerint a szotyi azért jó, mert egy Oroszlán rendkívül kreatív és lelkes személyiség, ami valljuk be, elengedhetetlen tulajdonság a szotyihoz.

Hozzávalók

  1. 2 bögre napraforgómag
  2. 4 teáskanál szójaszósz

Az előétel elkészítése pofonegyszerű. Vagy még tán annál is könnyebb: melegítsük elő a sütőt 160 Celsius-fokra, a napraforgómagokat pedig borítsuk egy lapos tepsibe, majd szólítsuk fel őket, hogy oszoljanak. Természetesen segítsünk nekik úgy, hogy ne legyen sehol egy csoportosulás se, egyenletesen legyen mindenhol szotyi. Tegyük őket az előmelegített sütőbe, élvezzék a meleget, amíg lehet. 10 percenként nézzünk azért rájuk, ne hagyjuk őket őrizetlenül, és keverjük meg. Amikor már olyan színük van, amilyet mi is szeretnénk egy tengerparti nyaralás során, löttyintsük az aranyszínű magvakra a szójaszószunkat, és keverjünk megint egyet rajtuk. Vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk kihűlni. A végeredmény egy igazi változatosság a hagyományos szotyi megszokott íze után.

Megjegyzés: 3-4 nappal az Oroszlán-étkezés előtt elkészíthetjük, és hűvösben tárolhatjuk. Ha túl gyakori vendég az Oroszlán, akkor a napraforgómagot akár tökmagra, mandulára vagy pekándióra is cserélhetjük egy-egy alkalommal.

Oroszlán-összetevő ezen étekben: napraforgómag
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.