Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Pulyka tetrazzini

Szerző: Tamás
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Tésztára vágysz? Olasz megfelel? Spaghetti? Egy kis gomba, zöldborsó? Isteni parmezánnal? Akkor most nagyon jó helyen jársz!

Hozzávalók

  1. 10 dkg parmezán sajt
  2. 50 dkg főtt vagy pirított pulykamell
  3. 0,5 dl fehér bor
  4. 5 dl csirkehús alaplé
  5. 4 dl tej
  6. 4 dkg liszt
  7. 5 dkg vaj
  8. 15 dkg főtt vagy konzerv zöldborsó
  9. 20 dkg gomba
  10. 5 dkg zsemlemorzsa
  11. ízlés szerint só, fekete őrölt bors
  12. 25 dkg főtt spagetti tészta

1. Főzd meg a spagettitésztát és szűrd le.

2. Kevés vajon pirítsd meg a csíkokra vagy kockákra vágott pulykamellet.

3. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd pirítsd meg benne a gombát.

4. Add hozzá a lisztet, és alacsony hőfokon kevergetés mellett pirítsd össze.

5. Add hozzá a tejet, az alaplét és a bort, melegítsd forrásig, majd közepes hőfokon főzd 5 percig.

6. Melegítsd elő a sütőt 350 fokra.

7. Tedd a főtt spagettit egy nagy keverőtálba, add hozzá a gombás ragut, majd a zöldborsót és a pulykamellet. Izesítsd sóval, borssal és a parmezán felével. Óvatosan keverd össze, hogy a tészta ne törjön, majd az egészet öntsd egy kivajazott, tűzálló edénybe. Szórd meg a tetejét a maradék parmezánsajttal és a zsemlemorzsával. Izlés szerint még egyszer ízesítheted sóval és borssal.

8. Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig.

9. Ha szépen megpirult a teteje, kész.

Jó étvágyat!

 

Nézd meg videón is az elkészítést!

 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.