Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Rakott csirke baconnel

Szerző: Kelemen Veronika
Forrás: a szomszédasszony:-)

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 4 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Nagyon finom! A szomszédasszonytól irigyeltem meg ezt a receptet, mert eddig még mindenki, aki csak megkóstolta, teljesen oda volt érte...

Hozzávalók

  1. 1 nagyobb csirkemellfilé
  2. 2-3 db nagyobb alma
  3. kb 250 g füstölt sajt
  4. kb 400 g bacon
  5. 1 pohár tejföl vagy 200 ml főzőtejszín
  6. néhány gerezd fokhagyma
  7. tej
  8. liszt
  9. ízlés szerint só

A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, megsózzuk. Egy tálba tejet öntünk, és belenyomunk fokhagymanyomóval néhány gerezd fokhagymát. A csirkemell szeleteket a fokhagymás tejben kb. 3 órát áztatjuk.

A tepsi, vagy sütőtál alját megrakjuk bacon szeletekkel, majd a beáztatott csirkemelleket lisztbe forgatjuk, és a baconre rakjuk. Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a levét kicsavarjuk, és a csirkére rakjuk. Reszelt füstölt sajttal megszórjuk, majd az egészet tejföllel (vagy főzőtejszínnel) megkenjük. A tetejét baconnel beterítjük. Előmelegített sütőben kb 200*C-on addig sütjük, amíg a bacon megpirul rajta.

Szerecsendiós burgonyapürével tálaljuk. A hozzávalók mennyiségét ízlés szerint variálhatjuk!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.