Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Rakott karfiol - videóval!

Szerző: Szatmári Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Azért szeretem a rakott dolgokat, mert rövid időt kell a konyhában tölteni, a sütés ideje alatt belefér egy gyors kártyaparti a vendégekkel...

Hozzávalók

  1. 1 fej karfiol
  2. 50 dkg darált hús, - lehet marha, pulyka, sertés
  3. 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  4. 1 nagy doboz tejföl
  5. 50 dkg rizs
  6. ízlés szerint só, fekete őrölt bors
  7. ízlés szerint frissen őrölt bors
  8. kevés olaj
  9. a tepsihez zsemlemorzsa és vaj

A karfiolt virágaira szedem, megmosom, vízzel teli lábosba felteszem főni. Kb. 10-15 perc szükséges a puhuláshoz.

A rizst vízben előfőzöm, ezt tűzhelyen vagy mikórban is megejthetjük.

Kevés olajon megpirítom a hagymát, hozzáadom a darált húst, sóval és borssal ízesítem. Amint a rizs megfőtt és a hús megpirult, összekeverem.

Miközben a hús teljesen átpirul, kissé megfő, kivajazom a tepsit, majd zsemlemorzsával megszórom.

A megfőtt karfiolt a tepsi aljára helyezem egyenletesen. erre kerül a rizzsel összekevert hús. (Aki nem szeretné keverni, külön is rétegezheti!) A tetejét meglocsolom tejföllel. Előmelegített sütőben, magas hőfokon addig sütöm, míg a tejföl aranybarna lesz.


 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.