Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Rántott csirke almamártással - Oroszlán étel

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Nos, mivel az Oroszlán nem szívesen tér le a jól megszokott ösvényéről, ezért inkább e receptet NE Oroszlán séfjelölt készítse, ha lehet. Inkább fogyassza!

Hozzávalók

  1. 3/4 bögre dió (apróra vágott)
  2. fél bögre liszt
  3. 4 db csirkemellfilé
  4. 1 db tojás (felverve)
  5. 2 evőkanál vaj
  6. 1 evőkanál olaj
  7. 1/4 bögre száraz fehérbor
  8. 2 evőkanál gyöngyhagyma (apróra vágva)
  9. fél bögre csirkealaplé
  10. fél bögre gránátalmalé
  11. fél bögre gránátalmamelasz (kihagyható)
  12. 1 teáskanál méz
  13. a díszítéshez: snidling (apróra vágva)

Keverjük össze a diót és a lisztet, majd egy lapos tányérba tegyük félre. Szegény megboldogult csirke mellfiléit vágjuk 1 centi vastag szeletekre. Bár e pipi már nem tud repülni, mégse engedjük ki a kezünk közül: szeletenként mártsuk a külön tálban felvert tojásba, majd a diós-lisztes keverékünkbe.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat. Gyújtsunk be alá rendesen, forrósítsuk fel, majd közepes hőfokon süssük meg benne a pipicicik mindkét oldalát. Tegyük félre az aranyszínű ínycsiklandó husikat és tartsuk melegen.
Ha már megálltuk, hogy ne hörpintsük fel a bort, öntsük a serpenyőbe, majd tegyük bele a gyöngyhagymát. Várjunk addig, amíg a bor elpárolog, szívjuk be a gőzét, hogy ne menjen semmi sem veszendőbe, majd adjuk hozzá az alaplevet, a gránátalmalevet, a melaszt és a mézet. Forraljuk 5 percig, majd tegyük bele a vajat. Sózzuk, borsozzuk, és ha már elérte a kellő állagot, tegyük kis tálkákba, szórjunk rá egy kis snidlinget, és a csirkével együtt tálaljuk.
   
Megjegyzés: A gránátalmamelasz nagyon egészséges. Ha a csirkét nem kedveljük, cseréljük le pulykára.

Oroszlán összetevők ezen étekben: gránátalma, dió, méz
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.