Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Rebarbara leves

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Bár a rebarbara zöldség, ez a leves mégis inkább gyümölcslevesre emlékeztet. Hidegen fogyasztjuk, és savanykás-édes íze van egyszerre. Lenyűgöző!

 

Hozzávalók

  1. 4 db rebarbara szár
  2. fél db vanília rúd
  3. 500 ml víz
  4. 175 g kristálycukor
  5. 15-20 db friss mentalevél
  6. 1 db citrom

Vegyél egy fazekat, tedd bele a cukrot, a vanília rudat, facsard bele a citrom levét, majd öntsd fel a fél liter vízzel, és így főzd 10 percig. Közben a rebarbara szárakat szeld vékony szeletekre. Ha letelt a 10 perc, vedd ki a vízből a vaníliát, a rebarbara szeleteket tedd bele. Melegítsd, amíg felforr, forrald 1-2 percig, majd vedd le a tűzről. Hagyd langyosra hűlni, majd tedd hűtőszekrénybe, hűtsd le teljesen. Mikor tálalod, szórd meg a leves tetejét összeaprított menta levelekkel.

Tipp: Tányér helyett pohárban is kínálható. Ez esetben a pohár peremét fél centi mélyen mártsd vízbe, majd cukorba, így különösen látványos lesz.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.