Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Rebarbarás lepény

Szerző: molangi
Forrás: beküldött kép és recept - köszönjük!

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra 15 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Kevesen ismerik a rebarbarát, süteményben pedig végképp nem próbálták. Itt az ideje...

Hozzávalók

  1. 40 dkg liszt
  2. 1 csomag vaníliás cukor
  3. 20 dkg margarin
  4. 1 db citrom
  5. 2 evőkanál+40 dkg cukor
  6. 2 dkg élesztő
  7. 2,5 dl tej
  8. 1 db tojás
  9. csipetnyi só
  10. 1 kg rebarbara levélnyél
  11. 2 csomag vaníliás pudingpor

Az élesztőt 0,5 dl langyos tejben megáztatjuk. A többi tésztához valókkal (liszt, vaníliás cukor, margarin, reszelt citromhéj, 2 evőkanál cukor, tojás, csipet só) összegyúrjuk annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy órán át pihentetjük, majd kinyújtjuk és a tepsibe úgy helyezzük el, hogy minden oldalon pereme legyen. A töltelékhez 1 kg rebarbara levélnyelet megtisztítunk a rostjaitól, feldaraboljuk 3-4 cm-es csíkokra, majd 40 dkg cukorral meghintve állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A rebarbara levét leszűrjük és kb. fél liter lével felfőzzük a 2 csomag vaníliás pudingot. Kicsit hűlni hagyjuk és a nyers tésztára kenjük. A rebarbara darabokkal arányosan kirakjuk a tészta tetejét és közepes lángon kb. 40 percig sütjük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.