Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Rebarbarasaláta - sárgarépával

Szerző: Szatmári Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Bátran ajánlom azoknak, akik még életükben nem kóstolták a rebarbarát. Első próbálkozásra megteszi...

Hozzávalók

  1. 40 dkg rebarbara
  2. 2-3 db sárgarépa
  3. 5 dkg kristálycukor
  4. 2 db tojás
  5. 2 dl étolaj
  6. ízesítésként majoranna
  7. 2 dl tejföl
  8. kevés mustár
  9. csipetnyi só
  10. kevés citromlé

Megtisztítjuk a zöldségeket, a sárgarépát lereszelem, a rebarbarát 1-2 cm-es darabokra vágjuk. A rebarbarát cukrozott vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

Tojássárgájából, étolajjal majonézt keverünk, mustárral, cukorral, sóval, citrommal ízesítjük és a tejföllel felhígítjuk.

A leszűrt rebarbarával, és a lereszelt sárgarépával összekeverve, lehűtve tálaljuk.

Önmagában, salátaként főétel mellé, vagy akár teljes értékű köretként is megállja a helyét.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.