Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Karácsonyi reform rakott - vega családtagoknak

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Én mindenkire gondolok. Főleg, ha eljön a karácsony ideje, akkor aztán pláne. Megbocsátok mindenkinek mindent, még a húgomnak is elnézem, hogy nem szereti a húst, és készítek neki egy ünnepi vega fogást… ami néha jobban fogy, mint a hagyományos.

Hozzávalók

  1. 20 dkg barnarizs
  2. 60 dkg zöldborsó (fagyasztott v. konzerv)
  3. 5 dkg vaj
  4. 3 evőkanál liszt
  5. 2 pohár tej
  6. 3 db paradicsom
  7. 15 dkg márványsajt
  8. 15 dkg trapista sajt
  9. 15 dkg edami sajt
  10. 2 db tojás
  11. 1 evőkanál olívaolaj
  12. 1 csokor friss bazsalikom
  13. só, bors

Hát erről ennyit. Tényleg finom, és mint a mellékelt kép is mutatja, kinézetében sem kell szégyenkeznie majd az ünnepi asztalon. A barna rizst és a borsót külön-külön pároljuk puhára (természetesen, ha a borsó konzerv, akkor ez a fázis stornó).
Egy kis serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és tegyük bele a lisztet, majd pirítsuk meg egy kicsit. Ha már kellően szép színe lett a lisztnek, öntsük rá a tejet, és addig keverjük, amíg sima nem lesz. Ha ezzel megvagyunk, vegyük le a tűzhelyről, és tegyük bele a korábban lereszelt márvány- és trappista sajtot, valamint a tojásokat. Mehet bele az apróra vágott bazsalikom fele is, csak hogy ő se maradjon ki a jóból, és mi se. Tegyük vissza a tűzhelyre és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés közben főzzük addig, amíg a sajt megolvad.
Tegyük a rizs egy olívaolajjal vékonyan kikent jénaiba (vagy a nagyitól kapott tűzálló tálba), és rendezzük el szépen, majd pakoljuk rá a borsót, azt is egyenletesen elosztva mindenhova, majd öntsük nyakon a sajtos mártásunkkal. Szórjuk szépen a tetejére a lereszelt eidami sajtot, az apró kockákra vágott paradicsomot és a maradék bazsalikomot. Ha ezzel megvagyunk, tegyük 15 percre a 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, hogy utána bátran falatozzon belőle vega és húsimádó egyaránt.

kép: photobucket



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.