Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Részeges szellemkörte

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Kicsit vicces, kicsit halloweenes, de nagyon finom. Elkészítése roppant egyszerű, akár a fiatalkorú csemetéket is bevonhatjuk a munkába, annyira könnyű.

Hozzávalók

  1. 9 db körte
  2. 9 db fagylaltos pálcika
  3. A karamellhez
  4. 30 dkg porcukor
  5. 10 evőkanálnyi víz
  6. 4 teáskanál vaj
  7. 4 teáskanál ecet
  8. Cukormázhoz
  9. Fehér cukormázhoz
  10. 5 tojásfehérje
  11. 50 dkg porcukor
  12. pici ecet
  13. Narancssárga cukormázhoz
  14. 1 tojásfehérje
  15. 10 dkg porcukor
  16. kevéske sűrűbb narancslé, vagy narancs ételszínezék
  17. Barna cukormázhoz
  18. 1 tojásfehérje
  19. 10 dkg porcukor
  20. kevéske olvasztott étcsokoládé, vagy barna ételszínezék

Legelőször is sütőpapírral béleljünk a tepsinket (feltéve persze, hogy nem akarunk sokat mosogatni, kapargatni a sütés után), és melegítsük elő a sütőt. Kapjuk száron a körtéket, és mindegyiket alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le és töröljük szárazra. Tegyük a sütőbe egy kis időre, hogy megpuhuljon, majd vegyük ki, és hagyjuk hűlni. A szárát távolítsuk el, helyére pedig nyomjuk bele a fagylaltos pálcikákat. Tegyük egy picit félre őket addig, amíg elkészítjük a karamellt. A cukrot öntsük egy edénybe, majd egy kevés vizet öntsünk hozzá, hogy nehogy odaégjen. Mehet bele a vaj és az ecet is. Legyünk gyorsak, mert a karamell gyorsan fog megszilárdulni: amikor kész a karamellünk, mindegyik körtét hempergessük meg benne, majd tegyük félre, hogy megszilárduljon rajta a karamellréteg. Jöhet a díszítés! Készítsük el a háromféle cukormázt! Kezdjük a fehérrel: a tojásfehérjét keverjük össze a porcukorral és adjunk hozzá egy kis ecetet. Alaposan keverjük össze, majd mehet a körtékre! Figyeljünk arra, hogy mindenhol fedje be a körtét. Gyorsan szárad, úgyhogy igyekezzünk. A narancssárga mázt hasonlóképpen csináljuk, azzal a különbséggel, hogy ecet helyett narancslét vagy narancsszínű ételfestéket adunk a tojásfehérje és porcukor keverékhez. A barna cukormáznál használjunk barna ételszínezéket. Tegyük a narancssárga, majd utána a barna cukormázt nyomózsákba, és a képen látható módon, vagy akár saját fantáziánk szerint készítsük el a részeges szellemek szemét és száját. 

Kép: www.tasteofhome.com



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.