Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Reszelt almával felturbózott orosz fánk

Szerző: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 3 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A reszelt gyümölcsből és zöldségből készült különböző fánkok és fasírtok nagy népszerűek az oroszok körében, mert nemcsak finomak, de igen egyszerű őket elkészíteni. Most a reszelt almás tésztából készült fánk egyszerű és nagyszerű receptjét mutatjuk be.

Hozzávalók

  1. 1/2 pohár liszt
  2. 1/4 teáskanál szóda
  3. 300 grann alma
  4. 2 db tojás
  5. 1,5 evőkanál cukor
  6. 1/4 evőkanál só
  7. olaj

Miután megmostuk az almákat, meghámozzuk és kimagozzuk őket. Fogunk egy közepes méretű reszelőt és lereszeljük az almákat. Egy edényben feltörjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a szódát, majd alaposan összekeverjük. A kész masszába belerakjuk a reszelt almát, majd annyi lisztet adagolunk hozzá, hogy egy sűrű tésztát kapjunk.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Mielőtt elkezdjük kisütni a tésztát, a lángot a minimálisnál valamivel nagyobbra vesszük. A serpenyőbe kanállal adagoljuk a tésztát és mindkét felét szép, arany barnára sütjük. Mivel ez a tészta igen tömény tanácsos sütéshez lefedni a serpenyőt.

Ha készen van, azonnal tálaljuk, mert ha kihűl nem lesz olyan ropogós.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.