Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Ribizlilé - ribizliszörp

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Nagggggyon finom, különösen nyáron, a gatyarohasztó melegben. Pár jégkockával megspékelve, savanykás íze üdítően hat, hogy C-vitamin-tartalmáról már ne is beszéljek.

Hozzávalók

  1. 2 kg ribizli
  2. 30 g borkősav
  3. 2 l víz
  4. 150 g cukor

Tényleg nagyon finom, és ami még jó benne, hogy mindenki saját ízlelőbimbóira igazíthatja: azaz, aki kicsit édesebben óhajtja, az egy kicsivel több cukrot tesz bele, aki meg ennél is savanyúbban, az a citromlét hívhatja segítségül. Fogyasztható "fröccs" módjára, hideg vízzel vagy szódával higítva.

Tisztítsuk meg a ribizlit, majd tegyük rá a vízben feloldott borkősavat. Hagyjuk állni egy ideig, majd szűrjük le, préseljük ki az utolsó csepp ribizlilét is a gyümikből. A gyümölcslevet cukrozzuk meg, majd mehet a kancsóba, és a hűtőbe! Aki inkább kását inna, az emelje a ribizlimennyiséget, és minden fogyasztás előtt az apróra tört jégre öntve készítse el kásáját.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.