Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Rokfortos - körte saláta

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Allrecipes

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Mennyei ízorgia nyári estékhez! De télen sem elvetendő felhozni a hűvös pincéből a nyáron eltárolt körtét, s jól felhasználni :-)

Hozzávalók

  1. 1 fej saláta
  2. 3 db körte
  3. 10 dkg Roquefort sajt
  4. 1 db avokádó
  5. 5 dkg zöldhagyma
  6. 5 dkg kristálycukor
  7. 6 dkg (pecan) dió - vagy bármely más dióféle
  8. 8 cl olívaolaj
  9. 4,5 cl vörös borecet
  10. 6 g kristálycukor
  11. 8 ml mustár
  12. 1 gerezd apróra vágott fokhagyma (tubusos krém is jó)
  13. 3 g só
  14. ízlés szerint fekete és zöld bors őrölve

A diót a kristálycukorral lassú tűzön kevergesd, amíg a cukor fel nem olvad és rá nem karamellizálódik a dióra. Óvatosan szedd ki a diót a lábasból, majd hagyd kihűlni.

A dressinghez keverd el az olajt, a bort, kb. 1,5 tk. cukrot, a mustárt, az apróra vágott fokhagymát, a sót és a borsot. Nagy üvegtálba keverd el a meghámozott, kicsumázott, cikkekre vágott körtét, a sajtot, a - megpucolt és feldarabolt - avokádót, a zöldhagymát. Jöhet végül a dressing és a tetejét szórd meg a karamellizált dióval.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.