Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Rumos–mézes kávé

Szerző: Kovács Diána - Kulináris Világ
Forrás: Frank Júlia szakácskönyve nyomán

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A nagy karácsonyi lakoma után jólesik egy finom kávé. De ilyenkor ez sem lehet átlagos - csempéssz ünnepi ízeket az elmaradhatatlan feketébe is!

Hozzávalók

  1. 5 dl előre lefőzött erős, lehűtött kávé
  2. 2 dl tejszín
  3. 3 evőkanál méz
  4. 5 cl rum
  5. a díszítéshez: mandula, dió, mogyoró, csokiforgács...

Előkészítés:

Készíts elő négy nagyobb poharat, s a használat előtt tedd hűtőbe 30 percre.

Elkészítés:

A tejszín felével az összes hozzávalót öntsd a turmixgépbe, és keverd kb. 2 percig. Ha teljesen összekeverdtek, öntsd a folyadékot a poharakba. A tejszín másik felét verd kemény habbá, majd kanalazd a poharakba öntött kávé tetejére. Díszítésként szórd meg 1-2 db mandulával.


 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.