Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sáfrányos hagymaleves (férfivágy fokozó)

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A sáfrányról, a szerecsendióról és a hagymafélékről úgy tartják, hogy vágykeltő hatással bírnak. Vedd hát ezt a két alapanyagot és főzz belőle egy finom forró levest – a hatás biztos nem marad el.

Hozzávalók

  1. 2 evőkanál vaj
  2. 50 dkg vöröshagyma
  3. 1 gerezd zúzott fokhagyma
  4. 1 liter húsleves alaplé
  5. 1 dl száraz fehérbor
  6. 1 kis tömlő natúr krémsajt
  7. 10 dkg parmezán sajt (reszelt)
  8. 2 szelet pirított kenyér
  9. fűszerek:
  10. sáfrány (valódi!)
  11. 1 kávéskanál szerecsendió
  12. fekete bors
  13. kakukkfű

Előkészítés:

A hagymákat hámozd meg, és szeld fel karikákra.

Elkészítés:

A vajon dinszteld meg a hagymát. Add hozzá a fokhagymát, a tömlő sajtot, kevergesd, várd meg amíg felolvad, add hozzá a fűszereket, majd öntsd fel a borral és a húslevessel. Végül adj hozzá 1 evőkanál reszelt parmezán sajtot, és főzd kb. 10 percig.
Vedd le a tűzről, és botmixerrel pépesítsd a levest. Kóstold meg, ha nem elég fűszeres, adj hozzá még fűszereket.
A levesestányérok aljába tegyél reszelt parmezán sajtot, majd öntsd rá a forró levest, tetejére pirított kenyérkockákat tegyél, és szórd meg kakukkfűvel.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.