Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sajtkrémes-burgonyás felfújt

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Koktélpartira, vagy akár uzsonnára is tökéletes választás a felfújt. A szerecsendió a leghétköznapibb fejfújtakból is ínycsiklandó különlegességet varázsol.

Hozzávalók

  1. 25 dkg burgonya
  2. 2 tojás
  3. 30 dkg sajtkrém
  4. 25 dkg vaj
  5. ízlés szerint só, bors, szerecsendió

Alaposan sikáljuk le a burgonyáról a szennyeződéseket, majd héjában főzzük meg. Ha kész, hagyjuk egy kicsit kihűlni, húzzuk le a héját, és törjük nagyobb darabokra. Még melegen átnyomjuk a krumplinyomón, majd beletesszük a tojássárgáját. Külön edényben vagy a mikróban olvasszuk meg a vajat, majd azt is tegyük hozzá a fűszerekkel együtt. Alaposan keverjük össze. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, s azt is óvatosan keverjük a masszához. Öntsük az egészet kivajazott felfújtformákba, majd 185 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük szép aranyszínűre.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.