Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sajtos-almás szendvics

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Úri előételt nemcsak pénztárca-kizsebelő módon készíthetünk. Ezt bizonyítja az a sajtos-almás szendvics, ami előételként felszolgálva királyi folytatást ígér.  Az sem elhanyagolható szempont, hogy pillanatok alatt kész.

Hozzávalók

  1. 2 db érett, közepes méretű alma
  2. kevés citromlé
  3. 20 dkg márványsajt
  4. 3 dkg dió
  5. 8 db nagyméretű bagett
  6. 3 dkg rukkola
  7. ízlés szerint fekete bors
  8. néhány koktélparadicsom (1 db nagy parival helyettesíthető)
  9. vaj

Melegítsük elő a grillsütőt, majd tisztítsuk meg e gyors, egyszerű és fejedelmi előétel hozzávalóit. Az almát vágjuk 4 részre és locsoljuk meg egy kis citromlével. (Legyünk óvatosak a citromlével, különben az arcizmok érdekes játékának lehetünk szemtanúi, és a fenséges végül förtelmes lesz.) Vágjuk a sajtot 4 részre, a koktélparadicsomokat pedig félbe. Pirítsuk meg a diót és a szeletekre vágott bagettet. Miután mindezekkel megvolnánk, - már csak mint a legót, - össze kell rakni a kis elemeket. Vajazzuk meg a még meleg bagettszeleteket, tegyünk mindegyikre egy kis rukkolát, egy szelet sajtot, erre jön az alma, majd végül hintsük meg a kissé megpirított dióval. Már csak egy kis só és bors, valamint a koktélparik hiányoznak a tökéletességhez.

Tipp: nagyravágyók a szendvics tetejére másik pirított bagettszeletet tehetnek.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.