Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sárga túró - Sárgatúró

Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 1 óra 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ez az étek olyannyira kötelező része a húsvétnak, mint máshol a locsolkodás, vagy a csokinyuszi.

Hozzávalók

  1. 10 db egész tojás
  2. 10-12 dkg kristálycukor
  3. 1 l friss tej
  4. 1 csomag vaníliás cukor
  5. csipetnyi só

A tojásokat feltöröm egy mély edénybe, beleszórom a kristály- és a vaníliás cukrot. Keverem-kavarom, míg habos lesz! A tejet felforralom egy leheletnyi sóval, majd alacsony hőfokon, folytonos keverés mellett hozzáadom a cukros-tojásos egyveleget. Abban a pillanatban jónak mondható, amint összeáll az egész massza túró állagúvá.

Egy tiszta vászonkendőbe, vagy gézbe helyezem bele a finomságot, megkötöm egy zsineggel, majd fellógatom olyan helyen, ahol a savó ki tud folyni belőle.

Kihűlésig ne nyúlj hozzá! Majd irány  hűtő, végül az ünnepi asztal.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.