Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Iráni sárgabarackos baklava

Szerző: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 24 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A baklava egy igen kiadós sütemény, ami a közel-keleti és a balkáni konyhák népszerű eleme, amit sokféle képpen lehet elkészíteni. Most egy sárgabarackos, mandulás verziót mutatunk be.

Hozzávalók

  1. 1 db citrom
  2. 12 db sárgbarack
  3. 2.5 dl sárgabarcklé
  4. 25 dkg mandula (darált)
  5. 1 csomag rétestészta
  6. 30 dkg vaj
  7. 20 dkg cukor

Az előkészített rétestésztát egyesével elhelyezzük egy kivajazott tűzálló edényben, méghozzá úgy, hogy minden lapot megkenünk olvasztott vajjal és megszórunk darált mandulával. Ha ezzel készen vagyunk, berakjuk az előmelegített sütőbe és közepes fokozaton 60 percig sütjük.

Amíg sül a baklava alapja, addig a baracklevet elkeverjük cukorral és citromlével, s körülbelül 15 percig főzzük közepes lángon. A megsült tésztát újra megkenjük olvasztott vajjal, majd 10 percig pihentetjük, utána pedig meglocsoljuk az elkészült sárgabarack öntettel.

Hagyjuk az egészet egy napig állni, majd friss sárgabarackkal tálaljuk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.