Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sárgaborsóleves fetával és mangóval

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ezt a levest az indián nyár levesének is hívják, de összetevői miatt valójában bármikor fogyasztható. Télen igazi lelékmelegítő hatással bír.

Hozzávalók

  1. 225 g sárgarépa
  2. 150 g vöröshagyma, finomra vágva
  3. 7 evőkanál olíva olaj
  4. 1 teáskanál köménymag
  5. 1 evőkanál fekete mustármag
  6. 2 evőkanál curry
  7. 1 teáskanál kurkuma
  8. 1 teáskanál fahéj
  9. 400 ml zöldségleves alaplé
  10. 400 ml kókusztej (cukrozatlan)
  11. ízlés szerint só
  12. 1 db mangó

A sárgaborsót forró víz alatt alaposan megtisztítjuk és egy fazékban 40 perc alatt sótlan vízben alacsony lángon puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk és 3 ek. olajban megpirítjuk. A borsót, a köményt, a mustármagot, a curryt, a kurkumát és a fahéjat hozzákeverjük, és rövid ideig összepároljuk. Felöntjük a zöldséglevessel és a kókusztejjel. Néha megkeverjük, és ha szükséges, öntünk még hozzá némi zöldséglevest.

A mangót meghámozzuk, apróra vágjuk, és a leveshez keverjük. A narancshéjat a maradék olajjal, a chilivel, a feldarabolt fetával és az apróra vágott mentával összekeverjük. A levest porciónként megszórjuk a fetás keverékkel.

Nagyon finom némi tortillával!
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.