Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sárgadinnye juice

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Finom, indiai eredetű nedű, hidegen, esetleg jégbe hűtve igazán finom.

Hozzávalók

  1. 1,5 kg sárgadinnye
  2. 75 dkg cukor
  3. 1 evőkanál citromsav
  4. 6 dl víz (igény szerint lehet több is!)
  5. késhegynyi tartósító

A meghámozott, felszeletelt sárgadinnye húsát zúzzuk péppé, - turmixot is használhatunk.

Forraljuk fel a cukrot és a vizet úgy, hogy besűrűsödjön. Adjuk hozzá a citromsavat és a sárgadinnye pépet, valamint egy kis vízben feloldott tartósítót. Főzzük össze 5 percig. Töltsük tiszta palackokba, dugaszoljuk be azokat megfelelően. A palackokat hűvös sötét helyen - kamrában, veremben, pincében, - tároljuk, mert a fény árt a gyümölcs szép színének.

Egy hét elteltével fogyaszthatjuk, jégbe hűtve. Szükség esetén vízzel higíthatjuk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.