Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sárgarépa-narancs dzsem

Szerző: Takács Krisztina

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ebben a dzsemben, főleg, ha sk készítjük, csak úgy dübörögnek a vitaminok és ásványi anyagok. Nemcsak finom, de egészséges is!

Hozzávalók

  1. 2 kg sárgarépa
  2. 1 kg narancs
  3. 2 kg cukor
  4. 2 dl víz
  5. 4 db citrom
  6. 1 teáskanálnyi rum

Ügyeljünk azonban arra, hogy ne engedjünk a kísértésnek és csak korlátozott mennyiségben fogyasszuk, mert az Ördög nem alszik: a sárgarépa nagy mennyiségben fogyasztva úgy besárgít, hogy még jó édes anyukánk sem ismer ránk, csak nagy nehezen. (Tapasztalatból tudom!) Tisztítsuk meg a répát és a narancsot, és szeleteljük fel (a répát karikákra, a narancsot gerezdekre). Öntsük a cukrot, a vizet és a citromlevet egy serpenyőbe, és alacsony hőfokon főzzük addig, amíg a cukor el nem olvad. A szirupunkhoz immár mehet a répa és a narancs, hogy így együtt eltöltsenek kellemes hőfokon körülbelül 1 órát (félidőnél tegyük bele a rumot is). Az elkészült dzsemet  töltsük üvegekbe és fogyasszuk jó ízzel



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.