Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sárgarépa saláta

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ha unjuk már a rizst és a burgonyát köretként, készítsünk sárgarépa-salátát. Isteni, és egyedi, akárcsak mi magunk vagyunk.

Hozzávalók

  1. 40 dkg sárgarépa
  2. 1 db gyömbérgumó
  3. 1 evőkanál mák
  4. 2 evőkanál olíva olaj
  5. ízlés szerint só és bors

Szabadítsuk meg a sárgarépát az összes, útja során felszedett kosztól, majd vágjuk vékony csíkokra. A gyömbért se kíméljük, alaposan mossuk meg, majd reszeljük le. Ha mindketten készen állnak a nagy mű megszületéséhez, tegyük a répát és a gyömbért is egy nagyobb tálba, és keverjük össze úgy, hogy fokozatosan hozzáadjuk az olívaolajat is. Aki kulináris robbanást szeretne, tegye hűtőbe fél órára, hogy az ízek összebarátkozzanak, és együtt még fenségesebb élményben részesítsék elfogyasztóikat. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint, majd hintsük meg egy kis mákkal. Szegény kísérője, a csirke vagy a roston sült hal csak eltörpül majd mellette.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.