Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sárgarépahab

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Egyszerű előételként, szendvicsre krémként kiváló a sárgarépahab. Egyszer ki kell próbálni.

Hozzávalók

  1. 30 dkg sárgarépa
  2. 2,5 dl almalé (100%-os)
  3. 1 evőkanál kristálycukor
  4. fél friss citrom leve
  5. 1,5 dl tejszín
  6. 4 zselatinlap
  7. ízlés szerint só, fekete őrölt bors

A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük. Az almalevet a kristálycukorral és a citromlével felforraljuk, a répát hozzáadjuk, majd takaréklángon, lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.

A tejszínt beleöntjük, sóval és borssal ízesítjük, botmixerrel pépesítjük.

A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd néhány perc múlva, amikor meglágyult, kinyomkodjuk, a répapüréhez adjuk, majd tálba töltjük, egyenletesen elsimítjuk, és letakarva néhány órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Szendvicsre, hús mellé kínálható, de önmagában is finom!

Fontos: az elkészítési idő nem több, mint 30 perc, de a hűtésre is időt kell hagyni!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.