Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Ürömi krumplis slambuc

Szerző: Arnold tészta
Forrás: Uromiteszta.hu

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Igazi bográcsétel - ősi magyar jellegzetességekkel. Nyáron, bográcsban, isteni...

Hozzávalók

  1. 25 dkg Arnold féle slambuc kockatészta
  2. 1 kg burgonya
  3. 1 evőkanál olaj (a tésztavízhez)
  4. 6 dkg füstölt szalonna
  5. 1 db közepes fej hagyma
  6. 1 teáskanál pirospaprika (nem erős)
  7. 4 evőkanál darált lecsó
  8. ízlés szerint só, bors

1. Enyhén sózott forrásban lévő vízbe 1 evőkanál olajat teszünk, hozzáöntjük a slambuc tésztát és készre főzzük,
majd leszűrjük és lecsepegtejük.
2. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A hagymát a szalonna zsírján, lassú tűzön üvegesre
fonnyasztjuk, majd a tűzről félrehúzva, egy teáskanál pirospaprikával elkeverjük.
3. A burgonyát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikás hagymát,a darált lecsó, sót,
borsot és kevés vízzel felöntjük. (A vízzel óvatosan bánjunk, mert ha kevés, odasül, ha sok, szétfő, inkább
öntsünk utána.)
4. A 3, pontban előkészített burgonyát fedő alatt, gyakori óvatos keverés mellett puhára főzzük.
5. A kifőzött slambuctésztát a kész burgonyához keverjük, és erős tűzön átforrósítjuk.

Melegen, előmelegített tányéron, frissen tálaljuk. Kovászos uborkát, almapaprikát, csalamádét kínálunk hozzá.

Még több magyaros receptet a www.uromiteszta.hu oldalon találsz!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.