Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sokdiós almalepény

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Alma és dió, nálam elválaszthatatlan páros. Akár saláta, akár torta lesz belőlük, mindkettőben megállják a helyüket. Ennek a tortának minden szelete fontos tápanyagok tárháza.

Hozzávalók

  1. 30 dkg liszt (lehet graham)
  2. 1 kiskanál só
  3. 15 dkg vaj
  4. 7 evőkanál víz
  5. 7 alma, meghámozva, vékony szeletekre vágva
  6. 15 dkg cukor
  7. 2 evőkanál vaj, megolvasztva
  8. 30 dkg dió, vegyesen (pekándió, dió), ledarálva
  9. 20 dkg dió, egészben
  10. fél marék tökmag

A lisztet és a sót alaposan keverjük össze, adjuk hozzá a vajat, majd apránként a vizet, dolgozzuk össze. Mehet egy fél órára hűvösre, mondjuk a hűtőbe, majd átgyúrjuk, és a sütőformába illesztjük. Terítsünk rá egy réteg almát, a maradék almát pedig pürésítsük, és külön keverjük össze a darált dióval. Keverjük hozzá a cukrot és a vajat is, és kanalazzuk a tésztára a diós-almás keverékünket. Szórjuk rá az egész diókat, a tökmagot, majd toljuk a 190 Celsius-fokra előmelegített sütőbe. Hagyjuk magára 40-50 percig, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni, mielőtt felszeletelnénk. 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.