Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Színpompás burfi

Szerző: Szatmári Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Aki járt már Indiában, biztosan kóstolta a rengeteg féle burfi valamelyikét. Mi elkészítjük az alapvariációt és színezzük.

Hozzávalók

  1. 35 dkg sűrített tej (khoya)
  2. 1 evőkanál vaj (ghee)
  3. 1 bögre cukor
  4. 1-2 evőkanál tej
  5. vagdalt mandula vagy tökmag (nem sózott!)

Összefőzöm a sűrített tejet a vajjal. Hozzáadom a cukrot és addig keverem, amíg teljesen felolvad.

Leveszem a tűzről. Amikor kihűlt a következő színezési technikákkal lehet feldobni a fehér burfit:

1. Kevés Nescafét keverek bele, a barnás színért.

2. Kevés piros szőlőlevet vagy meggylevet adok hozzá - enyhén kékes lilás, pirosas színért.

3. Kevés kurkumát keverek hozzá a sárgás színért.

4. Kevés mandulaaromát adok hozzá a zöldes színhatásért.

5. Használhatsz ételszinezéket.

A kész masszát beletöltöm egy vajjal kikent tálkába. Lehűtöm, majd miután teljesen megkeményedett, felvágom rombusz- vagy négyzet-formára!

Vagdalt mandulával vagy tökmaggal díszíthetem.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.