Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Spárga pirított mandulával - fogynivágyóknak***

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Különösen vegetáriánusok és fogynivágyók figyelmébe ajánlom ezen étket. Egyszerű, gyors, ízletes, kell ennél több?

Hozzávalók

  1. ízlés szerint cayenne bors
  2. 3-4 dkg aprított mandula
  3. 1,5 dkg vaj
  4. 45 dkg spárga
  5. ízlés szerint só, fekete őrölt bors

1. Mosd és tisztítsd meg a spárgát. A kemény részektől szabadítsd meg, - ha szükséges.

2. Aprítsd fel a mandulát.

3. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, majd dobd bele a mandulát. Pirítsd addig, míg szép aranybarna színt nem kap. Izesítsd ízlés szerint sóval és boorssal.

4. Dobd a megpirult mandulára a spárgát, forgasd meg, s hagyd ezt is pirulni úgy 8-10 percig. A spárga akkor jó, ha még ropogós, de már nincs nyers íze. Ha bizonytalan vagy a készenlétet illetően, akkor harapj bele az egyik szálba, s teszteld az ízt.

Alternatív megoldás lehet, hogy 1 dl vizet öntesz a serpenyőbe, s amíg pirul a sprága, a felszálló gőz meg is puhítja.

Köretnek egyszerűen nagyszerű!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.