Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Spenótos-narancsos avokádósaláta - Oroszlán étel

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Isteni saláta, és remek választás egy Oroszlán részére, akár vegetáriánus, akár nem. Önmagában, vagy húsétel mellé köretként is tálalhatjuk. Mellé nem foghatunk, tuti.

Hozzávalók

  1. fél bögre frissen facsart narancslé
  2. negyed bögre borecet
  3. 3 evőkanál méz
  4. 1 evőkanál frissen facsart lime-lé
  5. 3/4 teáskanál chili por
  6. 3/4 bögre olíva olaj
  7. 40 dkg spenót
  8. 4 db narancs, héja és fehér része eltávolítva, negyedekbe vágva
  9. pirított kenyérkockák
  10. 1 db avokádó, megtisztítva, mag eltávolítva, kockákra vágva
  11. 1 kisebb fej vöröshagyma (apróra vágva)
  12. pár szál friss koriander

Keverjük össze a narancslevet, a borecetet, a mézet, a lime-levet és a chiliport egy nagy tálban. Fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat is, majd sózzuk, borsozzuk ízlésünk, vagy éppen vendégünk ízlése szerint. A dresszingünkkel meg is lennénk, jöhet a sali. A többi összetevőt keverjük össze egy nagyobb tálban, öntsük nyakon az öntetünkkel, és mehet is az Oroszlán bendőjébe.

Megjegyzés: Ha Oroszlánunk nem szereti a csípőset, hagyjuk ki a chiliport, hogy ne liluljon szegény feje. 

Oroszlán összetevők ezen étekben: spenót, narancs, méz
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.