Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sült brie sajt karamellizált hagymával

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ez a vendégváró falatoknak is beillő finomság érdemes arra, hogy megkóstoltasd barátaiddal. Kandírozott dióval a tetején még finomabb!

Hozzávalók

  1. 1/4 csésze vaj
  2. 1 db alma
  3. 1 db brie sajt
  4. 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  5. 1 evőkanál olvasztott vaj
  6. 1 fej fokhagyma
  7. 2 evőkanál olívaolaj

Melegítsük elő a sütőt 280 C- ra. Helyezzük a megpucolt fokhagyma gerezdeket egy sütőpapírra és locsoljuk meg olívaolajjal. Süssük 15- 20 percig, aztán tegyük félre.

Hámozzuk meg az almát, a magházat távolítsuk el, majd szeleteljük vékonyra. A hagymát is szabadítsuk meg a héjától, szeleteljük ujjnyi vastagra. A vajon süssük barnára a hagymát és az almaszeleteket. Tegyük félre.

Ezután helyezzük rá a felengedett leveles tésztára a vékony szeletekre vágott brie sajtot, formáljunk a tésztából több háromszög alakú formát. Majd kenjük meg tetejét vajjal. Süssük barnára 20-25 perc alatt, tálaljuk melegen a fokhagyma körítéssel, a sült almával és hagymával. Ízlés szerint szórjuk meg kandírozott dióval!

Tudtad? A fokhagyma közel kétszáz aktív biológiai anyagot tartalmaz, - rengeteg vitamint, maminosavat és enzimet.

Érdekesség: A végeredmény kisértetisen hasonlít a kész calzone-ra, - persze csak kivülről.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.