Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sült marhahús ropogós zöldségekkel

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 2 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A marhahús nagyon egészséges! Ehhez a fogáshoz nem kell nagy konyhai tudomány, mégis a végeredmény páratlan, nemcsak íz szempontjából, de látványnak is.

Hozzávalók

  1. 75 dkg marhafelsál
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. 1 babérlevél
  4. 1 dl olívaolaj
  5. 1 fej brokkoli
  6. 2 szál sárgarépa
  7. 1/2 kg burgonya
  8. 15 dkg hosszúszárú zöldbab
  9. 1 szál petrezselyemzöld
  10. 1 dl szójaszósz
  11. ízlés szerint só, bors

A húst megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd ráhelyezzük a hússzeleteket és mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Végezhetünk most félmunkát: csak annyira süssük meg, hogy színe legyen, majd szójaszósszal meglocsoljuk. Öntsük fel vízzel, tegyük bele a babérlevelet, majd főzzük puhára. Amikor kész vagyunk, vegyük ki az edényből a húst, a maradék lét pedig öntsük fel egy kis vízzel. Ebben fogjuk megfőzni a zöldségeket úgy, hogy puhulási sorrendben tesszük bele őket: először a répát, azután a burgonyát és a mirelit zöldbabot, majd a végén a rózsáira szedett brokkolit dobjuk be. Főzzük, míg megpuhulnak (kinek milyen a "puhasági" igénye), majd rendezzük tányérokra, és a hússal együtt, petrezselyemmel díszítve tálaljuk!

Tipp: a zöldségeket nem érdemes szétfőzni, próbáld ki egyszer úgy, hogy még egy picit roppanjanak. Így a vitaminokból is több marad bennük!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.