A marhahús nagyon egészséges! Ehhez a fogáshoz nem kell nagy konyhai tudomány, mégis a végeredmény páratlan, nemcsak íz szempontjából, de látványnak is.
A húst megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd ráhelyezzük a hússzeleteket és mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Végezhetünk most félmunkát: csak annyira süssük meg, hogy színe legyen, majd szójaszósszal meglocsoljuk. Öntsük fel vízzel, tegyük bele a babérlevelet, majd főzzük puhára. Amikor kész vagyunk, vegyük ki az edényből a húst, a maradék lét pedig öntsük fel egy kis vízzel. Ebben fogjuk megfőzni a zöldségeket úgy, hogy puhulási sorrendben tesszük bele őket: először a répát, azután a burgonyát és a mirelit zöldbabot, majd a végén a rózsáira szedett brokkolit dobjuk be. Főzzük, míg megpuhulnak (kinek milyen a "puhasági" igénye), majd rendezzük tányérokra, és a hússal együtt, petrezselyemmel díszítve tálaljuk!
Tipp: a zöldségeket nem érdemes szétfőzni, próbáld ki egyszer úgy, hogy még egy picit roppanjanak. Így a vitaminokból is több marad bennük!