Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sült töltött paprika

Szerző: Wéber Krisztina

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ez a paprika hasonló a mi töltött paprikánkhoz, most mégis másképpen fogjuk elkészíteni. Az eredmény így is nagyon finom lesz!

Hozzávalók

  1. 1 kg paprika
  2. 50 dkg darált hús
  3. 1 fej vöröshagyma
  4. 20 dkg rizs
  5. só, bors
  6. 1 evőkanál vegeta
  7. 1 dl füstölthús-alaplé

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk. Hozzátesszük a darált húst és a félig (pl. mikróban) előfőzött rizst, majd ízlés szerint ízesítjük. Alaposan keverjük össze. A megmosott paprikából eltávolítjuk a magokat, majd megtöltjük a masszával. És itt tér el a hagyományostól a recept. Mert most mi egy enyhén kizsírozott tepsibe rendezzük szép sorba a paprikákat, ráöntünk egy kis füstölthús-alaplét, majd alufóliával letakarjuk. Toljuk a sütőbe fél órára, majd vegyük le róla az alufóliát és süssük tovább, hogy szépen megbarnuljanak a paprikák, és a hús is átpárolódjon. Időnként a paprikák alatt lévő lével meglocsolhatjuk. Amikor kész, vegyük ki, és főt krumplival találhatjuk.

Tipp: további fűszerek lehetnek a majoránna, oregánó, egy kis fokhagymagranulátum is!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.