Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sült zöldséges rizs

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Íme egy tökéletes példája annak, hogyan gazdagíthatjuk ételeinket zöldséggel. Ezt a rizst egy kis borsóval, paprikával, zöldbabbal és hagymával dobjuk fel.

Hozzávalók

  1. 25 dkg hosszúszemű rizs
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. 15 dkg zöldborsó
  4. 15 dkg zöldbab
  5. 1 piros színű paprika
  6. 1 evőkanál olívaolaj
  7. csipetnyi só, bors
  8. 1 kiskanál vegeta

Mossuk meg a rizst, majd csepegtessük le a vizet róla. A hagymát apróra vágjuk és olajon megpároljuk. Hozzátesszük a rizst is és megpirítjuk egy kicsit. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint, majd beleszórjuk az ételízesítőt is.

Jöhetnek a zöldségek! A paprikát apró kockákra vágjuk és hozzátesszük a rizshez, majd mehet a borsó és a zöldbab is bele. Felöntjük vízzel, és fedő alatt, alacsony hőfokon 20 perc alatt puhára főzzük. Tálalhatjuk bármilyen hús mellé, de önmagában is nagyon finom.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.