Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sűrű scsí

Szerző: Tatjana
Forrás: beküldött kép és recept - köszönjük!

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Leves. Az orosz konyha levese. Van hígabb, sűrűbb. Ez utóbbiból készítünk egy tányérra valót. Finom, nagyon!

Hozzávalók

  1. 80 dkg marhahús
  2. 80 dkg savanyú káposzta
  3. 5 db vargánya (szárított)
  4. 10 dkg konzerv gomba
  5. 1 szál sárgarépa
  6. 1 szem burgonya
  7. 1 db zellergyökér + levél
  8. 2 kisebb fej vöröshagyma
  9. 1 db petrezselyemzöld + gyökér
  10. 1 dkg kapor
  11. 2-3 db babérlevél
  12. 5 gerezd fokhagyma
  13. 1 evőkanál főző tejszín
  14. 1 evőkanál vaj
  15. 1 dl tejföl
  16. 8-10 szem egész fekete bors
  17. 1 kávéskanál majoranna

A marhahúst felkockázzuk, a zöldségeket pucoljuk meg, aprítsuk fel. Ez utóbbiakat osszuk két részre. Egyik felét az elején, a másikat a végén fogjuk felhasználni.

A marhahúst a (fél adag) vöröshagymával , gyökérrel, sárgarépával, petrezselyemmel és zellergyökérrel tegyük 1 liter hideg vízbe, és főzzük alacsony hőfokon kb. 2 órán át.

Kb. 60 perc elteltével szűrjük le a levest, a gyökereket dobjuk ki, - esetleg tegyük félre, pl. franciasalátához.

Római tálba (eredetileg is cserépedényben készült) tegyük a savanyúkáposztát, öntsünk rá fél liter forró vizet, dobjuk rá a vajat, fedjük le, és tegyük kb. 150 fokos sütőbe. Amikor a káposzta érezhetően puhulni kezd, vegyük ki a sütőből, s adjuk a már kész leveshez.

A csíkokra vágott gombákat, apróra kockázott burgonyát tegyük lábosba, öntsünk rá vizet, - épp, amennyi elfedi, - s főzzük meg. Amikor forr, s már megfőtt, szűrjük le, adjuk az eddig elkészült leveshez, keverjük össze.

Most következik a zöldségek másik fele! A gombával és burgonyával gazdagított leveshez adjuk hozzá a vöröshagymát, a maradék zöldséget, illetve mostmár a fűszereket is, - a kapor és fokhagyma kivételével! Főzzük 20 percig! Ne forraljuk fel, csak gyöngyözésig! Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kaprot, s fokhagymagerezdeket, s hagyjuk állni bő 20 percig.

Tálalásnál apróra vágott petrezselyemmel és tejföllel díszítsük.

 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.