Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sütőtökleves parmezán-toasttal

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A levesbe tett parmezánsajt-héj régi olasz trükk, még inkább elmélyíti az étel ízét, de ne felejtsd el tálalás előtt kihalászni!

Hozzávalók

  1. A leveshez:
  2. 1,3 kg sütőtök
  3. 5 dkg vaj
  4. ízlés szerint őrölt feketebors
  5. 2 db babérlevél
  6. 1 l zöldségleves alaplé
  7. 5 dkg parmezán sajt héja
  8. 3-4 teáskanál tejföl
  9. kevéske olaj
  10. díszítéshez petrezselyem
  11. csipetnyi tengeri só
  12. A toasthoz:
  13. 6 szelet fehér kenyér - héj nélkül
  14. kevés olívaolaj
  15. 3 teáskanál frissen reszelt parmezánsajt

Meghámozzuk a sütőtököt és kimagozzuk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a sütőtököt és sóval, borssal ízesítjük. 10- 15 percig közepes lángon melegítjük, míg barnára nem sül. A bort hozzátesszük és forrásig melegítjük, majd hagyjuk, hogy rásziruposodjon a tökre. Hozzáadjuk a babérlevelet és 800 ml levest, majd felforraljuk. Beletesszük a parmezánsajt héját és 10-15 percig lassú tűzön letakarva főni hagyjuk, míg a tök tökéletesen megfő. Levesszük a fazekat a tűzről és hagyjuk kihűlni. Eltávolítjuk a sajthéjat és a babérleveleket, majd hozzáadjuk a tejfölt, összeturmixoljuk. Ezután akár le is lehet szűrni a levest, hogy még krémesebb legyen a végeredmény. Megkóstoljuk, ízlés szerint még adhatunk hozzá sót és borsot.

A parmezán-toasthoz a kenyerek mindkét oldalát szépen megpirítjuk, majd háromszög formára vágjuk őket. Mindegyiket meglocsoljuk olívaolajjal és rászórunk némi parmezánt is, majd újra pirítjuk őket, 3-4 percig.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.