Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Nagydobosi Sütőtökpüré Leves

Szerző: Nagydobosi hagyományörzők

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A nagydobosi sütőtök gazdag téli vitaminforrásunk. A sütés-főzés során C - vitamin tartalmát sajnos elveszti, de bőven marad benne B1- és B2 - vitamin, nikotinsav.

Hozzávalók

  1. 50 dkg nagydobosi sütőtök
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. 1 db sárgarépa
  4. 1 db tyúkhúsleveskocka
  5. 1 dl tejföl
  6. ízlés szerint só, bors, késhegynyi reszelt szerecsendió
  7. 1 csokor metélő hagyma

A Nagydobosi Sütőtököt, a hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, egy fazékba rakjuk a leveskockát, meg a fűszereket hozzáadjuk, és 4 dl vízzel felöntjük. Lefedve lassú tűzön addig főzzük, amíg meg nem puhult, majd turmixgépben vagy szitán áttörve pépesítjük.

Melegen vagy hidegen, megtejfölözve, apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.