Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sütőtökös lepény

Szerző: Kosztelnik Lászlóné
Forrás: beküldött recept - köszönjük!

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Vajon mi lehet finomabb egy őszi estén, mint a sütőtök valamilyen feldolgozása? Íme egy isteni lepény variáció!

Hozzávalók

  1. 5 dkg vaj
  2. 1 db citrom reszelt héja
  3. 6 db tojás
  4. 3 evőkanál sült sütőtökpüré
  5. 2 db savanyú alma
  6. 8 evőkanál kristálycukor
  7. 6 evőkanál liszt
  8. 1 csomag sütőpor
  9. vaj és liszt a forma kikenéséhez
  10. díszítéshez: porcukor

A sütőtököt darabokra vágjuk, megsütjük, pürésítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukorral, a puha vajjal fehéredésig keverjük.

Ezután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a kihűtött sütőtökpürét, fakanállal összekeverjük, rászórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Egy tepsit kikenünk vajjal, beszórjuk liszttel, és beleöntjük a habos sütőtökös tésztát. Az almákat hosszában félbevágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és egymást kicsit fedve a tésztára sorakoztatjuk, 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. Kockákra vágva tálaljuk, és megszórjuk porcukorral.

Ha lassan dolgozunk az almával, a szeleteket locsoljuk meg citromlével, így nem barnulnak meg.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.