Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Szalonnás lecsó

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A szalonna és a lecsó külön-külön is sláger nálunk, de ha együtt vannak, az maga a mennyei öröm. Ma már minden évszakban kapható paradicsom és paprika, így bármikor elkészíthetjük.

Hozzávalók

  1. 1 kg paprika
  2. 0,5 kiskanál paradicsom
  3. 3 nagy fej hagyma
  4. 25 dkg kolozsvári szalonna
  5. 25 dkg lecsókolbász
  6. 1 evőkanál olaj

A szalonnát beirdaljuk, majd serpenyőben halványra sütjük. Ha kész, tegyük félre és a zsírjában pároljuk meg az apróra vágott hagymát. Beletesszük a karikára vágott paprikát és a paradicsomot is, majd ízlelőbimbóinknak megfelelően sózzuk. Karikára vágjuk fel a kolbászt is, majd mehet a többi közé ez is. Letakarva főzzük, míg megpuhul, majd tálaljuk melegen. A rizs is jó ötlet ehhez, még tartalmasabbá teheti az étket: ehhez külön főzzük ki a rizst, és a végén keverjük a szalonnás lecsóhoz.

Tipp: aki szereti a gombát, tegyen hozzá 25 dkg megtisztított, kockára vágott csiperkegomba-kalapot.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.