Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Szalonnás-sajtos töltött tök

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ha tombol a tökszezon, és már a füleden is a tökfőzelék jön ki, próbáld ki ezt az ízletes, sajtos-szalonnás töltelékkel töltött tököt! Tuti nem bánod meg. Van benne minden, aminek lennie kell.

Hozzávalók

  1. 6 db tök, megtisztítva
  2. 6 szelet bacon szalonna
  3. 2 fej vöröshagyma, apró kockákra vágva
  4. 4 g zsemlemorzsa
  5. 25 dkg reszelt parmezán sajt
  6. 3 marék rizs
  7. ízlés szerint só, fekete bors

Ami még lényeges, nem kell tökölni vele. Legelőször is tegyük fel a rizst főni vagy pároljuk (lehet előfőzött is), közben melegítsük elő a sütőt 175 Celsius-fokra. Amíg telik az idő, addig egy edénybe tegyük bele a tököket, már amennyi belefér, és vízben főzzük egy kicsit meg. Ha már puhul, akkor vegyük ki, és vágjuk le a tetejét. Belezzük ki (imádom ezt a részt, tökfejt belezni isteni dolog…). Ha kiélvezkedtük magunkat, egy serpenyőbe kezdjük el sütni a szalonnát, majd küldjük mellé a hagymát is. Ha a hagyma már üreges, a szalonna meg barna, vegyük le a tűzhelyről, majd öntsük bele a zsemlemorzsát,  rizst, később a sajtot is. Alaposan kevergessük meg, majd ízesítsük sóval, borssal szájunk íze szerint. Csordultig töltsük a tököket a töltelékkel, majd pakoljuk őket szép katonás rendben egymás mellé a sütőbe. Fedjük le alufóliával, és 15 percig süssük. 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.