Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Szerecsendiós sajttorta

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A szerecsendió és a körte jó páros. Ha még ehhez egy kis sajtot is adunk, akárcsak Christopher Lampert, halhatatlanná válnak. Próbáld csak ki. Jó ötlet baráti összejövetelekre és gyerekzsúrokra, de a hétvégi családi asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók

  1. 3 evőkanál vaj
  2. 100 g darált háztartási keksz
  3. csipetnyi só
  4. Töltelékhez
  5. 8 dkg lágy krémsajt
  6. 150 dkg túró
  7. 200 g cukor
  8. 1 nagy körte, apróra vágva
  9. 2 teáskanál szerecsendió
  10. 2 teáskanál vaníliakivonat

Egy tálban keverjük össze a kekszmorzsákat a vajjal, de alaposan. Gyúrjuk bele a sót is, majd nyomjuk a tésztát a tortaformába. Koncentráljunk a töltelékére: keverőtálba alaposan dolgozzuk össze a krémsajtot, a túrót és a cukrot úgy, hogy egészen sima masszát kapjuk. Ha megvagyunk, mehet bele a körtekocka, a szerecsendió és a vanília is. Öntsük a keverékünket a tortába, majd mehet az előmelegített sütőbe úgy 25-35 percre, vagy addig, amíg a teteje szép barnára sül. Ha kész vegyük ki, de még ha folyik a nyálunk is, akkor se szeleteljük fel addig, amíg ki nem hűlt. Édesszájúak akár tejszínhabbal is díszíthetik a tányérra tett szerecsendiós sajttortaszeletet, aki nem rajong túlzottan az édesért, az csak egy szelet körtét tegyen rá. Hedonisták mindkettő díszítő lehetőséggel éljenek egyszerre, plusz ezt még fejeljék meg egy kis porcukorhintéssel.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.