Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Szerencsemalac

Szerző: Szamóca
Forrás: http://www.szamoca.eoldal.hu

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Igazi, jópofa malacképű finomság. És nem csak szilveszterre! A receptet Szamócától kaptuk, köszönjük!

Hozzávalók

  1. 50 dkg liszt
  2. 2 dl langyos tej
  3. 2,5 dkg élesztő
  4. 20 dkg vaj
  5. 1 db tojássárgája
  6. 1,5 dl tejföl
  7. 20 dkg reszelt sajt
  8. 1 kiskanál kristálycukor
  9. 1 mokkáskanál só
  10. 1-2 gerezd fokhagyma (reszelve)

Díszítésnek: egy villával felvert, kissé megsózott tojás, néhány feketebors vagy tökmag vagy napraforgómag a malackák szemének.
Szükséges még három eltérő méretű pogácsaszaggató: egy nagyon nagy, egy közepes, egy kicsi + egy szívószál.
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és langyos helyen felfuttatjuk (állni hagyjuk, amíg a tetején halványbarna, vastag hab keletkezik).
A vajat belemorzsoljuk a lisztbe, beleöntjük a tojássárgáját, a sót, a tejfölt, az élesztős tejet, belereszeljük a fokhagymát és összegyúrjuk.
A tésztát egy meglisztezett deszkára borítjuk, és kinyújtjuk kb. 1 centi vastagra. Megszórjuk a reszelt sajt egyharmadával, aztán összehajtogatjuk (behajtjuk a tészta bal szélét középre, ráhajtjuk a jobb szélét, aztán a tetejét középre, majd rá az alját). Az összehajtogatott tésztát 10-15 percig letakarva pihentetjük. Ezután megint kinyújtjuk, megszórjuk a maradék sajt felével, és ismét összehajtogatjuk, majd ismét pihentetjük. Ezt a nyújtást, sajtozást, hajtogatást, pihentetést még kétszer megismételjük.
A harmadik pihentetés után újra kinyújtjuk a tésztát egy-másfél centi vastagra.
A tésztából egyenlő számú korongot szaggatunk a legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval + fele mennyiségű korongot a közepes szaggatóval. (Például 12 nagy körlapot, 6 közepeset és 12 kicsit.)
A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és a tetejüket megkenjük a felvert sós tojással. (Ezek a malackafejek.)
A közepes körlapokat négy egyforma körcikkre vágjuk. (Ezek lesznek a malackafülek.)
A legkisebb korongokra a szívószállal két-két lyukat fúrunk. (Ezek a malackaorrok.)
A füleket és orrokat a nagy tésztakorongokra (malacfejekre) illesztjük. A füleket-orrokat is megkenjük felvert tojással. Borsszemekből szemeket ragasztunk a malackáinknak.
(A pogácsaszaggatás után megmaradó tésztát újra összegyúrtam, és pereceket sodortam belőle.)
A malac-pogácsákat és a pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített 220 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nézd meg Szamóca további receptjeit itt!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.