Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Szilvalekvár

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 2 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Nincs az a szilvalekvár mennyiség, amit én és kicsiny családom negyed év alatt ne tudna az utolsó cseppig is elpusztítani! Bocsánat, helyesbítek, mert van: a bolti szilvalekvárt képtelenek vagyunk ily rövid időn belül elfogyasztani…, de a házi lekvár, - mint ez is, - nem lesz hosszú életű nálunk…

Hozzávalók

  1. 2,5 kg szilva
  2. 1 liter víz
  3. 2 fahéjrúd
  4. 3 kg cukor

A szokásos mozdulatokkal indítsunk, hiszen, mint ahogy minden edzést bemelegítéssel kezdünk, a főzést is alaposan tisztítással indítjuk. Az immár tiszta szilvát vágjuk ketté (nem baj, ha néha-néha egy fél szilva beugrik a szánkba), majd a vízzel együtt alacsony hőfokon főzzük addig, amíg pépes nem lesz. Adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat is és alaposan keverjük össze. Főzzük addig, amíg a cukor el nem olvad, majd magas hőfokon rövid idő alatt kocsonyásítsuk az immár felismerhetetlen szilvát. A kívánt sűrűség elérése után öntsük meleg üvegekbe, zárjuk le, majd tegyük hűvösre.

Az arányok felszorozhatóak!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.