Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Szőlőzselé

Szerző: Erdei Gulyás Gabriella
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ezt a zselét évszaktól függetlenül bármikor elkészítheted, hisz nincs hozzá szükség szőlőre, csupán szőlőlére!

Hozzávalók

  1. 3 dl kékszőlő ital
  2. 1 teáskanál citromlé
  3. 2 teáskanál zselatin
  4. 3 dl hideg víz
  5. 3 dkg kristálycukor

A szőlőlevet és a citromlevet egy serpenyőben felforraljuk, majd további 3-4 percig főzzük. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk, míg rotyog a gyümölcslé. Amint kész van, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a zselatint, majd csomómentesre keverjük. Lefedve, hűvös helyen kihűtjük egy megfelelő formában. Fogyasztásig lefedve, hűtőszekrényben tároljuk.

Szőlőszezonban tálaláskor félbvágott szőlőszemekkel tálaljuk!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.