Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Szűzpecsenye üde zöldségekkel - videó***

Szerző: Bai Tamás Mesterszakács, Hotel Caramell**** - Bükfürdő
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 1 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Hús és zöldség. Ez még nem lenne újdonság. De mindez egy kis szójaszósszal és zsályával megbolondítva, már érdekes lehet...

Hozzávalók

  1. 20 dkg szűzpecsenye
  2. fűszerek: só, pácfűszer, borskeverék
  3. kevés olívaolaj
  4. 1 szál angol zeller
  5. 1 db kaliforniai paprika
  6. 1 db cukkini
  7. 1 szál friss zsálya
  8. ízlés szerint szójaszósz
  9. ízlés szerint balzsamecet
  10. 2-3 darab héjában főtt burgonya
  11. 2 dkg vaj
  12. 0,5 dl víz vagy húsleveslé
  13. 1 csomag petrezselyemzöld
  14. 2 db koktélparadicsom

Elkészítés:

1. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, s 3 darab, kb. 3 ujjnyi vastag érmét vágunk belőle (per fő). Fűszerezzük sóval, pácfűszerrel, borskeverékkel, meglocsoljuk olívaolajjal.

2. Összevágjuk a zöldségeket: zellert, paprikát, cukkinit, friss zsályát.

3. Forró serpenyőben a hús mindkét oldalát hirtelen kérgesre sütjük, - ügyelve, hogy a belseje lédús maradjon. Amint kész, hozzáadjuk a zöldségeket.
Egy kis szójaszósszal és balzsamecettel tovább ízesítjük. A szójaszósz sós, így úgyeljünk az arányokra!
A zöldségeket a hússal 3-4 percig pirítjuk - pároljuk, majd félretesszük.

4. Egy másik serpenyőben kevés vajat olvasztunk, felengedjük a vízzel vagy húslével. Az előre megfőzött burgonyát lehámozzuk, megforgatjuk a vajban. Közben felaprítjuk a petrezselymet, hozzáadjuk a burgonyához.

Tálaljuk, negyedbe vágott koktélparadicsommal díszítjük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.