Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Tavaszi palacsinta

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A spárga és a spenót igazi tavaszi zöldségek, ilyenkor könnyen beszerezhetőek. Készíts belőlük egy finom vacsorát, palacsintával és besamel mártással.

Hozzávalók

  1. 24 db zöldspárga
  2. 25 dkg spenót
  3. 5 dkg trappista sajt lereszelve
  4. 17,5 dkg finomliszt
  5. 1 db tojás
  6. 6 dl tej
  7. 1 evőkanál olaj
  8. 1-1 csipetnyi cukor, só
  9. 0,5 dl szódavíz
  10. 1 kis fej vöröshagyma
  11. 1-2 db babérlevél
  12. 2,5 dkg vaj
  13. ízlés szerint só, bors

Először készítsd el a besamel mártást. Három dl tejet tegyél fel forrni a finomra vágott hagymával és a babérlevéllel. Mielőtt felforrna, vedd le a tűzről, és hagyd állni 20 percet. Közben egy kevés vízzel párold meg a spenótot, hogy a levelek megpuhuljanak, majd egy szűrő segítségével nyomd ki belőle a vizet. A palacsinta tésztához, a tojást keverd el 3 dl tejjel és 15 dkg liszttel úgy, hogy egy tejszín sűrűségű, csomómentes folyadékot kapj. A csomómentességben segít a szódavíz. Keverd a tésztához az olajat, csipetnyi cukrot és sót. Addig keverd, amíg az olaj teljesen elvegyül a tésztában. A kész palacsintatésztához turmixold hozzá a spenótot. A masszából süss 8 db palacsintát, majd a kisült palacsintákat pihentesd meleg helyen. Most térj vissza a besamel mártáshoz. A tejet szűrd le, a hagymát és a babérlevelet dobd ki. A vajból, és 2,5 dkg lisztből készíts világos rántást, majd add hozzá a tejhez. Főzd alacsony lángon, folytonos kevergetés mellett, amíg egy sűrű szószt kapsz. Sózd, borsozd, majd vedd le a tűzről. A spárgák végét vágd le, majd sós vízben párold meg a zöldségeket, a lényeg, hogy ne főzd teljesen puhára őket, akkor jó, ha félig nyersek maradnak. Ha kész, törölgesd szárazra a spárgákat. Minden palacsintába tekerj 3 db spárgát. Egy kivajazott tepsibe helyezd egymás mellé a töltött palacsintákat, locsold meg a tetejüket besamel mártással, szórd meg őket reszelt sajttal, majd tedd sütőbe, és pirítsd a tetejükre a sajtot. Melegen kínáld.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.